Inici   >>   Blog   >>   La mascota ideal

La mascota ideal

La mascota ideal
ariadna

Per: Ariadna Miguel Farré

Tenir una mascota és una decisió i una responsabilitat molt importants. Quan decidim adquirir una mascota ja sigui un gat, un gos, un ocell o altres tipus d’animals, hem de tenir en compte diverses coses per poder escollir la mascota més adequada per a nosaltres.

La primera cosa que hem de tenir en compte abans de prendre una decisió és el temps que li podem dedicar a l’animal que escollim. Un animal sempre necessita interacció amb el propietari. En el cas dels gossos, hem de tenir el temps necessari per fer bons passejos -entre uns 30 minuts i 1 hora cada passeig-. En el cas dels gats, també és molt important poder dedicar part del nostre temps al joc amb l’animal. El temps que els podem dedicar també ens ajuda a conèixer el caràcter de la nostra mascota i reconèixer si en algun moment hi ha algun problema de salut.
La segona és l’espai que tindrà l’animal en el lloc on viurà. Hem de pensar si viurà en un pati o terreny, una casa, un pis, etc. Un animal gran sempre tindrà més necessitat d’espai, i per tant, gossos grans seria millor que tinguessin un pati o terreny per poder explorar.

En els gats hem de pensar en quin tipus de vida volem que tinguin: vida totalment interior sense sortida a l’exterior o un gat que entrarà i sortirà quan vulgui, ja que hi ha races més adaptades a la vida interior amb restriccions de sortida com són els Perses.

També hem de valorar si vivim en una ciutat o un poble, ja que cada espècie i raça animal està més adaptat a una tipologia de vida. Per exemple, en el cas dels gossos, el West highland white terrier o el Chihuahua són races més adaptades a la vida a la ciutat i en canvi els Mastins estàn més adaptats al medi rural.
El nostre estil de vida, també és una de les coses que condicionen l’animal a escollir. Si l’animal ha de conviure amb gent gran seria ideal buscar un animal més aviat petit, tranquil i poc actiu, i en canvi, si ha de conviure amb nens, un cadell pot ser una bona opció que ajudarà als nens a responsabilitzar-se de certes tasques. Persones amb molta activitat que els agrada practicar esport seria ideal buscar un gos actiu i jove.
Es necessari informar-se del tipus d’animal que estem escollint: caràcter, pes i grandària i les atencions necessàries que requerirà, ja que cada raça necessita un manteniment molt diferent. El veterinari ens pot orientar sobre quin animal ens és més adequat.

Sigui quina sigui la nostra decisió final, hem de tenir en compte també el cost econòmic que suposa tenir una mascota: una bona alimentació; la necessitat d’un ensinistrador per alguns animals; la vacunació i visites veterinàries necessàries per la salut de l’animal i el propietari; el microxip reglamentari, etc.
Si tenim en compte tot això, aconseguirem tenir una mascota sana i feliç que amb les atencions necessàries es pot convertir en la nostra mascota ideal.