Inici   >>   Blog   >>   Hipertiroidisme felí

Hipertiroidisme felí

Hipertiroidisme felí
carme

Per: Carme Avellana Tarrats

L’hipertiroidisme felí, es una de les malalties mes freqüents que trobem en gats sèniors. Moltes vegades pot passar deapercebuda al propietari, ja que la simptomatologia que presenta es pot atribuir a altres causes.
La tiroides es una glàndula que es troba al final del coll i que regula el metabolisme, si aquesta glàndula treballa poc, és a dir no fabrica suficient hormona tiroxina, l’animal tindrà un hipotiroidisme i el seu cos estarà relantitzat, aquest problema el trobem generalment en gossos, a els gats els hi passa lo contrari, degut a un tumor que sol ser benigna i que es localitza al tiroides, ocasiona que aquesta glàndula treballi més de lo normal i comenci a fabricar tiroxina en excés, lo que ocasiona que el gat tingui un metabolisme molt més elevat de lo normal.

La simptomatologia va apareixent de forma lenta i gradual, son coses inespecifiques, com que el gat vomita amb més frecuencia, està més nerviós, maula sense cap motiu aparent, té més gana i també solen beure molta aigua i es van aprimant.
La diagnosis de aquesta malaltia es realitza amb una analítica de sang, i es pot tractar en una dieta comercial a la que li han suprimit tot el iodo i sense el iodo la glàndula no pot fabricar tiroxina’ o també hi han fàrmacs en pastilles i en xarop que ataquen l’adenoma (el tumor del tiroides) i el gat pot tornar a la normalitat fen controls de tan en tan.